KENTECH Kft
     
    


Vásárlás befejezése
 
Arbortech és egyéb világmárkás faipari szerszám
Csiszolástechnika íves és sík felületre
Díszítöelem, díszléc fából
Faipari gépek
Faipari kézi szerszámok, szorítók, gyalupadok
Fajavító kitt, ragasztó
Faszárítás, hökezelés
     Frisslevegös faszárítás
     Kentherm hökondenzátoros faszárítás
     Kondenzációs faszárítás
     Szabályzó automatikák, mérömüszerek
Fúró szerszámok
Hidegen hajlítható fa - Bendywood®
Ipari párásító berendezés, légnedvesítés, léghütés
Kötésrendszerek fához
Lamello Cabineo kötöelem
Lamello Clamex P kötésrendszer
Lamello Invis oldható, láthatatlan kötés
Lamello kötésrendszer
Lamello Minispot fajavító rendszer
Lamello speciális nútmarógépek
Marósablon, fúrósablon, munkaasztal felsömaróhoz
Marótárcsa HM
Nedvességmérö készülék
Ragasztástechnika, Titebond ragasztók, enyvfelhordó gépek, kézi készülékek
Száras marószerszámok

Tisztelt Látogató!

Ha bármilyen kérdése van a forgalmazott termékeinkkel kapcsolatban, vagy véleményét szeretné megosztani velünk a webáruházzal kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk:

info@kentech.hu

Kezdölap : Faszárítás, hökezelés : Frisslevegös faszárítás :
KENTECH - frisslevegös faszárító
A megfelelö minöségüre szárított fa minden faipari felhasználás alapkritériuma. A faanyagszárításban különbséget teszünk természetes és mesterséges szárítás között. A természetes, azaz a szabadban történö szárítás a legegyszerübb, de egyre inkább háttérbe szoruló módja a szárításnak. Ennek oka, hogy sok helyet, és idöt igényel, ezzel tökét köt le, ezenfelül nem biztosít állandó minöséget.
A mesterséges szárítás különbözö módozatainál a faanyagot optimális körülmények között, a fa fajtáját, méretét és nedvességét figyelembe véve különbözö külsö beavatkozásokon keresztül szárítják.
A tradícionális “frisslevegös” rendszer elve - hermetikusan zárt kamrában meleg levegö cirkulál ventillátorok segítségével. A szárítókamra épülhet alumíniumkonstrukcióból, hagyományos téglafallal, vagy fa vázszerkezettel höszigeteléssel, a szárító ez esetben olyan feltételeket hoz létre a szárítóban, mint az ideális idöjárási feltételek esetén /hömérséklet, légnedvesség, szél/.
A nap szerepét a fütöregiszterek veszik át, a légmozgást a ventillátorok biztosítják, a légnedvességet göz, vagy víz beszórásával emelik, vagy a nedves levegö szabadba történö kivezetésével csökkentik.
Döntö elönye ezen szárítókamráknak, hogy a szárító levegöje optimálisan beállítható a fához /hömérséklet és légnedvesség/ . Érzékelök felügyelik a levegö állapotát még a farakatba lépés elött. Ezenfelül a ventillátorok forgásiránya meghatározott idönként megfordítható. A ventillátorok fordulatszáma és ezáltal a légsebesség - az aktuális fanedvességtöl függöen - frekvenciaváltó segítségével változtatható.
Egyenletes, kímélö és mégis gyors szárítás az eredmény. A farakaton keresztüláramoltatva a levegö nedvessége nö és lehül..
A szárításhoz szükséges optimális légállapotot az alábbi berendezések biztosítják:
A fütöregiszterek adják a meleget, a kamrahömérséklet emelkedik A nedves levegö egy része a szabadba távozik, és friss levegövel pótolják. A relatív légnedvesség csökken Szükség esetén gözt, vagy vizet adagolnak a kamrába, a relatív légnedvesség emelkedik.
Az energiaellátás forrása melegvíz, göz, villamosfütés, vagy meleglevegö

Tekintettel a szárítókamra komplex voltára, erre ajánlatot csak konkrét paraméterek alapján lehet tenni. Általában 10 m3-töl felfelé adunk ajánlatot (felsö határ nincs) frisslevegös szárításra az alapadatok ismeretében.
Ezek az alapadatok: szárítandó famennyiség, fafajta, max. fahossz, fütés típusa, kamra elhelyezése, anyagmozgatás
Ajánlatunk szólhat a komplett kamrakivitelezésre fütéssel, vagy anélkül, vagy csak a gépészeti elemekre.
Az alábbiakban csupán pár típustervet mutatunk be megközelítö árral, és a lényeges müszaki tartalommal, a tényleges ár elözetes felmérés, konzultáció alapján születik meg.

10 m3  frisslevegös szárítókamra
Több info...
10 m3 frisslevegös szárítókamra
 
10 m3 famennyiségre frisslevegös szárítókamra komplett kivitelezése teljes automata szabályzóval

 

Copyright © KENTECH Kft. All rights reserved.